رفتار امیرالمومنین على (علیه السلام) با مخالفان و معارضانش
جمال نوشت:
برخلاف ما شیعیانِ پر ادعای ریاکار که با آن معاندان چه رفتاری داشت. حتی خوارج با بالاترین درجۀ آزادی و “اذا خاطبهم الجاهلون قالو سلاما” رفتار میکرد به نحوی که هنوز هم باور این مقدار آزادى در ١۴٠٠ سال قبل درکش برای حکومتداران و قدرتمندان بسیار دشوار است .
آنها در همه جا در اظهار عقیدۀ خود آزاد بودند و حضرت هم با عقیدۀ آزاد با آنان صحبت می کرد ، طرفین استدلال می کردند و استدلال یکدیگر را پاسخ می دادند . این در حالیست که علی خلیفه بود و توان اعمال هرگونه فشاری به آنها را داشت اما امام نه زندانشان کرد ، نه شلاقشان زد و نه حتى سهمشان را از بیتالمال قطع کرد ! (شاید فکر می کنید حضرت نعوذبالله اشتباه می کرد!)
خوارج به مسجد میآمدند و در نماز جماعت به آن امام همام على بن اب طالب اقتدا نمیکردند زیرا او را کافر میپنداشتند ؛ در سخنرانى و خطابه على پارازیت ایجاد می کردند و حتی عملا به او ناسزا می گفتند.
روزى امام علی بر منبر بود ، مردى از او سؤالی کرد و امام بلافاصله پاسخش را داد ، یکى از خوارج از بین مردم فریاد زد : «قاتله الله ما افقهه خدا بکشد اینرا که اینقدر دانشمند است» یاران امام خواستند با برخورد کنند. اما امام على آن پیشوای یکتا فرمود : رهایش کنید او تنها به من فحش داد
على روزى به نماز ایستاده و مردم به او اقتدا کرده بودند ، ناگهان یکى از خوارج فریادش بلند شد و آیهاى از قرآن را به کنایه خواند :
«وَلَقَدْ أُوحِیَ إِلَیْكَ وَإِلَى..سورۀ زمر آیه ۶۵»
این آیه خطاب به پیغمبر است : که به تو و پیغمبران قبل از تو وحى شد که اگر مشرک شوى اعمالت از بین میرود و از زیانکاران خواهى بود ، او با خواندن این آیه می خواست به على بگوید که سوابق تو در اسلام را می دانیم اما خدا به پیغمبرش هم گفته اگر مشرک شود اعمالش به هدر می رود و چون تو اکنون کافر شدى اعمال گذشتهات را به هدر دادى.
على در مقابل نگفت خفهاش کنند فقط این آیه را در پاسخ او خواند : فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَلَا یَسْتَخِفَّنَّک الَّذِینَ لَا یُوقِنُونَ صبر کن که وعده خدا حق است و فرا خواهد رسید و این مردم بى ایمان تو را ناامید نکنند و به نماز خود ادامه داد
حقیقت دین یعنی اخلاق که رسول الله فرمود من برای اینکه اخلاق (روش زندگی) را به حدّ کمالش برسانم، آمدم .
پس اگر شما به هزار زبان خدا را اثبات کنید اما رفتارتان اخلاق رسول الله و علی را نداشته باشد، فایدهای ندارد چون دیانت یعنی راه و روش زندگی و منش و رفتار پیامبر و اهل بیت آن حضرت (صلی الله علیه و آله)
منبع جمال
سیاسیسیره سیاسی
talabeh1398-04-030 نظر01.3k
رفتار امیرالمومنین على (علیه السلام) با مخالفان و معارضانش
- asil teb
- asilteb
- halsardari
- hozeh
- hozeh elmiye ghom
- majamae tollab
- moshkelat jensi
- rah o rasm zendegi
- talabe
- talabe sara
- talabegi
- talabeh
- talabeh garam
- talabeh moshaver
- tarbiyat farzand
- tebe asil
- tebe eslami
- tebe revayi
- tebe sonati
- tmoshaver
- zange tafakor
- تربیت فرزند
- تی مشاور
- جمع طلاب
- حوزه
- حوزه علمیه
- حوزه علمیه قم
- راه و رسم زندگی
- رفتار امیرالمومنین على (علیه السلام) با مخالفان و معارضانش
- زنگ تفکر
- شسهم فثذ
- طب اسلامی
- طب اصیل
- طب روایی
- طب سنتی
- طلبگی
- طلبه
- طلبه آنلاین
- طلبه سرا
- طلبه گرام
- طلبه مشاور
- طلبه نوشت
- طلبه نویس
- مجمع طلاب
- مجمع طلاب وبلاگ نوی
- همسرداری
- همسرگزینی
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید